O NAMA  /  ZANIMLJIVOSTI  /  REFERENCE  /  PROJEKTI VIDEO  /  KATALOZI
POČETNA KONTAKTI
INTERIJER
EKSTERIJERI
SPECIJALNI PROIZVODI
MATERIJALI
<<< povratak

Zidne obloge sa FitArt sustavom

Kada postoji težnja da se zidna obloga ujedno iskoristi i kao nosiva konstrukcija za konzole u funkciji nosača polica, vješalica, ormarića i sl., idealno rješenje su Fit Art sustavi.


Krasi ih izuzetna kompletnost ponude, estetski dorađeni detalji i široka paleta materijala i površinskih obrada, te izuzetna kompatibilnost profila, konzola i pratećih elemenata i kroz zidne i kroz samostojeće sisteme.

Gotovo da nema zahtjeva unutar ovog stila kojem ovaj sustav ne može dati prihvatljiv odgovor, bilo da se radi o privatnim prostorima (garderobe, predsoblja, dnevne sobe, dječje i spavaće sobe) ili o poslovnim prostorima (uredski prostori, ljekarne, izložbeni prostori).
Za različite vrste roba za izlaganje ili odlaganje predviđeni su različiti tipovi konzola, polica i dodatne opreme. Na zahtjeve transparentnog izlaganja ili odlaganja predmeta bez korpusnih elemenata koji zatvaraju prostor, a ipak ističući dekorativnost drvenih, staklenih i metalnih materijala, ovaj sustav je definitivan odgovor.

Korisnici-investitori sigurno će biti oduševljeni prilagodljivošću ovog sustava specifičnostima njihovih zahtjeva i jednostavnošću i praktičnošću upotrebe, te mogućnostima eventualnih manjih ili većih promjena nakon nekog vremena korištenja, a bez većih dodatnih zahvata i troškova.
Kompletnost programa čini tridesetak tipova vertikalnih i horizontalnih (zidnih i samostojećih) nosača koji u svojim izrezima (slotovima) mogu fiksirati stotinjak različitih konzola i tako činiti stotine kombinacija sustava za oslanjanje polica.

Nosači su od aluminija, konzole od aluminija ili čelika (nosivosti od 40 do 90 kg), a površinske obrade su dostupne prema standardnoj paleti boja ili po zahtjevu kupca. Između zidnih nosača (vertikalnih i/ili horizontalnih), mogu se ubaciti ploče koje sakrivaju pogled na zid i djeluju dodatnom dekorativnošću. Ploče mogu biti debljina 10-25 mm, najčešće su drvene (iverali, furnirane ili laminirane ploče), no mogu biti i gipskartonske ili sl. Postavljaju se vrlo jednostavnim i logičnim postupcima, što projektantima i investitorima daje prostora za kombiniranje raznih mogućnosti.

Police (horizontalne ili kose) koje se učvršćuju na konzole također mogu biti raznih debljina i materijala (drvo, staklo, ili sl.), a za njihovo učvršćenje nudi se nekoliko postupaka.
Osim polica, tu su razne kombinacije cijevi za vješanje odjeće, liftova, nosača obuće, nosača CD/DVD-a, naočala, fascikala, itd.