O NAMA  /  ZANIMLJIVOSTI  /  REFERENCE  /  PROJEKTI VIDEO  /  KATALOZI
POČETNA KONTAKTI
INTERIJER
EKSTERIJERI
SPECIJALNI PROIZVODI
MATERIJALI
max compact ventilirana fasada - bolnica Sv. Rafael

 

 

31.05.2011

Otvorena katolička psihijatrijska bolnica Sv. Rafael

S/ŽE PROJEKTI/ sudjelovali su u obnovi privatne katoličke bolnice SV. Rafael u Strmcu kraj Nove Gradiške. Novom ventiliranom fasadom bolnica je osim novog modernog izgleda dobila poboljšana izolacijska svojstva kao što su zaštita od vlage, kiše i buke. Više o samom otvaranju pročitajte u nastavku.
U reprezentativni objekt katoličke psihijatrijske bolnice  Sv. Rafael u Strmcu nedaleko Nove Gradiške je uloženo  oko 100 milijuna kuna. Investitor je Bolnički red Milosrdne braće sv. Ivana od Boga sa sjedištem u Italiji, koji je do sada u 50-ak država širom svijeta osnovao više od 300 zdravstveno-socijalnih ustanova. 
 
Svečanom otvorenju bolnice 29. svibnja 2011. su nazočili predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, apostolski nuncij u u Hrvatskoj Mario Roberto Cassari i predstavnik investitora fra Donatus Forkan, generalni prior Milosrdne braće bolničkog reda    sv. Ivana od Boga. 
 
Riječ je o bolnici sa 143 kreveta namijenjenih psihijatrijskim bolesnicima, U bolnici će biti odjel kronične i akutne psihijatrije, djelovat će služba za palijativnu skrb, dok će u jednom dijelu obnovljenoga i uređenog objekta biti i dnevna bolnica.
 
 Predsjednica Vlade je na otvorenju bolnice izrazila nadu  da će  bolnica Sv .Rafael  biti mjesto gdje će utočište, nadu i mir naći i hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a. Kosor je naglasila kako Hrvatska godišnje za psihijatrijske bolnice iz zdravstvenog sustava izdvaja 346 milijuna kuna, te da će bolnica Sv. Rafael imati punu potporu Vlade, države i resornog ministarstva.
 
V.d. ravnatelja bolnice, dr Josip Mićija izjavio je da će u bolnici posao naći 80 do 90 medicinskih djelatnika i suradnika.  Kompletna nemedicinska djelatnost  bolnice je u outsourcingu  te se procjenjuje da će još 60 osoba pronaći izvor egzistencije  u  popratnim servisima.
 
Psihijatrijska bolnica  Sv.Rafael' uskoro će postati sastavni dio hrvatskog zdravstvenog sustava, Očekuje se da će prve pacijente primiti početkom srpnja ove godine. Na lokalitetu Strmac pokraj Nove Gradiške,  na kojem je izgrađena nova psihijatrijska bolnica, nekada  su se liječili plućni bolesnici.
Fotogalerija
max compact ventilirana fasada - bolnica Sv. Rafael
max compact ventilirana fasada - bolnica Sv. Rafael
max compact ventilirana fasada - bolnica Sv. Rafael
max compact ventilirana fasada - bolnica Sv. Rafael