O NAMA  /  ZANIMLJIVOSTI  /  REFERENCE  /  PROJEKTI VIDEO  /  KATALOZI
POČETNA KONTAKTI
INTERIJER
EKSTERIJERI
SPECIJALNI PROIZVODI
MATERIJALI

 

 

14.08.2015

Izgradnja znanstveno-istraživačkog objekta BIOcentar Borongaj

SIŽE PROJEKTI sudjelovali su u izgradnji novog modernog znanstveno-istraživačkog objekta BIOcentar Borongaj. izradili smo i postavili kompletnu konstrukciju od cinčanog čelika na koju smo montirali brisoleje od MaxCompact materijala kao fasadni element zaštite od sunca.

 

BIOCentar je smješten u sklopu istočnog kampusa Sveučilišta u Zagrebu (lokacija bivše vojarne Borongaj), ali će kao nacionalni resurs razviti mrežu zainteresiranih partnera i regionalne kontaktne točke na području čitave Hrvatske.

BIOCentar je zamišljen kao aktivni čimbenik u osiguravanju produktivnog odnosa između temeljnih i primijenjenih znanstvenih istraživanja i gospodarstva, tehnologijske infrastrukture i novih bio-tehnologijskih tvrtki u procesu razvoja novih proizvoda. Na toj osnovi definirani su njegova vizija, misija, operativni profil i ciljevi.

Cilj ovog projekta je osposobiti tematski inkubator koji će moći ponuditi neophodnu infrastrukturu i usluge za razvoj start-up kompanija iz područja bio-znanosti, jednog od prioritetnih i najpropulzivnijih područja ulaganja koje je ključno za gospodarski razvoj naše zemlje te daljnju izgradnju ekonomije utemeljene na znanju. BIOCentar tako ima za cilj, povezivanjem znanosti i poslovanja u tekućoj tehnološkoj revoluciji, pridonijeti industrijskoj konkurentnosti sektora visoke dodane vrijednosti u hrvatskom gospodarstvu i nastanku novih, na znanju utemeljenih, poduzeća.

Namjera je izgraditi centar u kojem će se na jednom mjestu moći iznajmljivati laboratoriji, vrhunska potrebna oprema i ostale potrebne prostorije. Na istom mjestu će biti moguće dobiti potrebne savjete za razvoj tvrtke iz područja bio-znanosti. Ovdje će se spajati znanstvene grupe i industrije s ciljem komercijalizacije tehnologije. Također će se puno ulagati u edukaciju kako bi se tvrtke iz područja biotehnologije i prirodnih znanosti razvile te postale konkurentne na tržištu. Osim svega navedenog, BIOCentar ima zadaću uspostaviti i mrežu relevantnih institucija, kompanija i pojedinaca u Hrvatskoj koji su direktno i indirektno povezani s bio-znanostima.

Ukupna investicija u projekt BIOCentra iznosi 18.823.995,70 €

 

Materijali korišteni prilikom izrade:

0085 NT 12mm - brisoleji

cinčani čelik - konstrukcija

0080 FH 13mm - pult

0085 bijeli kern - pult

 

SIŽE PROJEKTI izradili su i postavili kompletnu konstrukciju od cinčanog čelika na koju su se montirali brisoleji kao fasadni element zaštite od sunca. Glavni pult je izrađen od bijelog kerna u kombinaciji sa crnim compactom.

 

Max Compact

 

Fotogalerija