O NAMA  /  ZANIMLJIVOSTI  /  REFERENCE  /  PROJEKTI VIDEO  /  KATALOZI
POČETNA KONTAKTI
INTERIJER
EKSTERIJERI
SPECIJALNI PROIZVODI
MATERIJALI
max compact ventilirana fasada - dječji vrtić Srdoči

 

 

06.09.2011

Individual dekor fasada - dječji vrtić Srdoči

Riječ je o najsuvremenije uređenom i opremljenom dječjem vrtiću u Rijeci, izgrađen je materijalima koji su pomno odabrani prema EU standardima, pri čemu se vodilo računa i o korištenju obnovljive energije.
Gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima obišao je novi dječji vrtić u riječkom naselju Srdoči. Riječ je o najsuvremenije uređenom i opremljenom dječjem vrtiću u Rijeci u kojem je smješteno 7 odgojnih skupina od čega 3 jaslične i 4 vrtićne skupine. U jasličnim skupinama upisano je 52 djece, a u vrtićnim 95 djece.
Novi vrtić izgrađen je materijalima koji su pomno odabrani prema EU standardima, pri čemu se vodilo računa i o korištenju obnovljive energije. Premda je vrtić prvu djecu primio već 1. rujna, novi vrtić trebalo je i službeno otvoriti i na taj način pokazati javnosti što se sve napravilo i kako vrtić izgleda. Vrtić je to, ne sa pet, već sa sedam zvjezdica, kako je ponosno rekla ravnateljica Gordana Rena.
Objekt ima ukupno neto korisne površine 1.315,90 m2 i ima dvije etaže. U prizemlju, površine 1.061,00 m2, nalaze se odgojne jedinice vrtića i jaslica s pratećim sadržajima. Jaslički dio sastoji se od tri dijela, a vrtić od četiri. U prizemlju je smješten i gospodarski dio s kuhinjom, radionicom i popratni tehnički prostori. Na katu, površine 254,90 m2, smještena je uprava dječjeg vrtića. Krovovi iznad vrtićkog i jasličkog sklopa bogato su ozelenjeni i služe kao edukacijski vrtovi. Na nadstrešnici parkirališta u sklopu Dječjeg vrtića Srdoči postavljeno je 36 komada fotonaponskih panela ukupne površina 72 m2 koji bi trebali godišnje proizvoditi 10,2 MWh el. Energije.
Cijela zgrada je energetski certificirana najvećom oznakom A+ koja, za stambene i nestambene zgrade, prema energetskoj ljestvici označava energetski najpovoljniji razred. Osim roditelja i djece od nove zgrade profitirali su i stanari tog dijela Srdoča, budući da je u sklopu projekta izgrađena i kanalizacijska crpna stanica, kao i dio gradske ulice te pristupna ulica za Dječji vrtić Srdoči. Navedena prometnica planirana je prema DPU dijela naselja Srdoči i izgrađena u ukupnoj dužini od 158,00 m.
U sklopu izgradnje prometnice, izgrađena je kompletna infrastruktura instalacija sanitarne i oborinske odvodnje, opskrbnog i protupožarnog vodovoda, javne rasvjete, niskonaponske mreže, te plinske instalacije. Vrtić je prekrasan, ukusno uređen i opremljen edukacijskim pomagalima i igračkama. Kako je prigodom otvorenja naglasio gradonačelnik Obersnel, uz zadovoljnu djecu i roditelje, važan je i podatak da je u novom vrtiću zaposleno 16 novih djelatnika. U vrtiću je smješteno 7 odgojnih skupina s ukupno 147 djece. U 3 jaslične upisano je 52 djece i 4 vrtićne skupine 95 djece. U svakoj skupini rade po 2 odgajateljice. Hranu pripremaju 1 kuharica i 1 pomoćna kuharica. Osim redovitog programa provodi se sportski program i to u dvije vrtićne odgojne skupine. Ravnateljica Dječjeg vrtića „Rijeka“, Gordane Rena je kazala kako će se u ovom objektu, u suradnji s Učiteljskim fakultetom iz Rijeke obavljati praksa za studente Studija za predškolski odgoj.
Ukupni troškovi izgradnje vrtića iznose 29.784.722,40 kn Projekta je napravio arhitektonski studioa Penezić i Rogina Arhitekti d.o.o. Izvođač radova je bila tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca, a izvođač radova na okolišu vrtića Parkovi-Plus d.o.o. Gradonačelnik Obersnel je kazao da će se uz novoizgrađeni vrtić rekonstrukcijom i dogradnjom škole na Srdočima, uvelike poboljšati standard stanovnika Srdoča.
Fotogalerija
max compact ventilirana fasada - dječji vrtić Srdoči
max compact ventilirana fasada - dječji vrtić Srdoči
max compact ventilirana fasada - dječji vrtić Srdoči
max compact ventilirana fasada - dječji vrtić Srdoči
topakustik zidna obloga - dječji vrtić Srdoči
max compact stepenište - dječji vrtić Srdoči
max compact zidna obloga - dječji vrtić Srdoči